Chronische pijn

Chronische pijn

Chronische pijn en SOLK (Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten) komt meer voor dan hartklachten, diabetes en kanker samen en kan iemands leven volledig ontwrichten. Van de mensen die naar de huisarts gaan heeft 30-50% vage klachten en is er sprake van SOLK. Vaak wordt je dan doorverwezen naar een fysio- of psychomotorisch therapeut.

De gevolgen van chronische pijn zijn multidimensionaal. Met andere woorden chronische pijn grijpt in vele facetten van je leven in afhankelijk van de aard van de klacht en de manier waarop je ermee omgaat. Maar (bijna) altijd pijn hebben “doet” iets met je. Daarbij ontwikkelen sommige mensen maagpijn door de medicatie gebruik, slaapproblemen, een minderwaardigheidsgevoel of depressieve gedachten, ze worden minder actief, sociaal geïsoleerd of ontwikkelen relatieproblemen door onbegrip en een slechte communicatie. In ieder geval kunnen we stellen dat het de kwaliteit van leven ernstig aantast.

Uitleggen wat de klachten verergert of verbetert is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Want gek genoeg als je ‘luistert’ naar je lichaam dan wordt het juist vaak erger. Dit komt aan de ene kant door structurele overbelasting maar ook omdat het zenuwstelsel mogelijk overprikkelt is (sensitisatie). De zelfhulpmethode die ik aanbied in combinatie met bewustwordingstechnieken geven een positief resultaat.

Van chronische pijn gaat geen waarschuwingsfunctie meer van uit, deze pijn heeft misschien geen oorzaak maar wel een doel. Het geeft aan “er is iets niet in orde”.

Uit onderzoek blijkt een ander belangrijk fenomeen, namelijk dat mensen die in hun vroege kindertijd veel pijn hebben gehad (emotioneel of lichamelijk), meer gevoelig zijn voor pijn in hun volwassen jaren. De sensitisatie (prikkelbaarheid) neemt toe.

Bij chronische pijn, zijn klachten vaak langdurig aanwezig. Stress, zowel lichamelijk als emotioneel, spelen op en geven het hormonale systeem een opdonder. Ook al zijn triggerpoints niet de oorzaak, ze kunnen wel de In standhoudende factor zijn van de klacht. Daardoor kunnen zich in meerdere regio’s een uitstralende pijn voordoen. Van triggerpoints is bekend dat ze een afgeleide pijn kunnen veroorzaken, ook wel ‘referred pain’ genoemd.

Hanneke is iemand met een luisterend oor. Zij voelt sterk aan en is professioneel onderlegd.
Het behandelen van myofasciale pijn (pijn die afkomstig is uit spieren (myo) en de omhulling van de spieren (fascia)) is één van haar troeven.
De behandeling van myofasciale pijnklachten bestaat uit het inactiveren van de triggerpoints, het herstellen van de souplesse van de spier, het herstellen van eventueel verstoorde aanspanningspatronen en het opheffen van klachtenonderhoudende factoren.
Een bezoek meer dan waard!

Kurt

De praktijk is gesloten tot 1 juni 2020 wegens persoonlijke omstandigheden

U krijgt een bevestiging per mail toegestuurd, maar u kunt natuurlijk ook even bellen voor een afspraak, 06-47578566

Reserveer hier

Tel: 06-47578566
E-mail: welkom(AT)triggertouch.nl

Chronische pijn

chronische pijn

Burn-out is een veel voorkomende klacht die zich kan ontwikkelen als de chronische pijn te lang aanhoudt en de bijnieren de productie van hormonen niet meer aan kan. Eigenlijk heet het dan een “bijnieruitputting’.

Mensen met chronische pijn zijn vaak duizendpoten, actieve mensen, sportievelingen, enthousiaste werkers die niet van stoppen weten. Dat is fijn natuurlijk, totdat je lichaam aangeeft dat het genoeg is.

chronische-pijn

Ontspanning, rust, genieten & weten, voelen wat jou die ontspanning geeft. Waar wordt je nu echt gelukkig van? Kun je deze vraag niet beantwoorden? Neem dan even contact op. Dan zoeken we dat samen uit.

Heeft u een vraag?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Contact