Pijn aan het bewegingsapparaat

Pijn bij bewegen

Acute pijn is een waarschuwingsmechanisme. Dat mechanisme hebben we nodig om te kunnen overleven, het is een natuurlijk principe, anders zouden we niet signaleren dat er iets ‘stuk’ is in ons lichaam en zouden we, bij wijze van spreken, gewoon door tennissen met een gebroken arm.

Pijn wordt door iedereen anders ervaren, er zijn mensen die zonder verdoving rustig bij de tandarts op de stoel zitten terwijl anderen in dezelfde situatie vergaan van de pijn. Naar dit fenomeen is veel onderzoek gedaan en er zijn verschillende aspecten die een rol spelen. Een belangrijke factor is je referentiekader, ofwel: de ervaring die je in een eerder vergelijkbare situatie hebt gehad. Maar ook de manier waarop je over de pijn denkt. Al deze ervaringen nemen de hersenen mee in hun supersnelle beslissing.

Pijn aan het bewegingsapparaat kan veel oorzaken hebben. Een valpartij op straat, een ongeluk met de fiets, fanatiek sporten, tuinieren, tillen of het is er in een keer gewoon als je wakker wordt. Vaak is de aanleiding duidelijk.

Diagnoses als impingement, frozen shoulder, tenniselleboog, rug en schouderklachten komen veel voor.

Boek uw afspraak online

U krijgt een bevestiging per mail toegestuurd, maar u kunt natuurlijk ook even bellen voor een afspraak, 06-47578566

Reserveer hier

Tel: 06-47578566
E-mail: welkom(AT)triggertouch.nl

Pijn aan het bewegingsstelsel

Medical Taping is bij sporters al enige tijd erg populair. Door het aanbrengen van deze tape ontstaat er een verminderde druk op het weefsel waardoor doorbloeding toeneemt , de lymfeafvoer herstelt en de pijn vermindert.

Pijn aan het bewegingsstelsel

Na de behandeling krijg je tips mee naar huis waarmee je je eigen herstel kunt ondersteunen. Zo heb je minder behandelingen nodig en gaat het herstel sneller. Deze oefeningen zijn eenvoudig in te passen in je dagelijks leven.

Pijn aan het bewegingsstelsel

Door middel van het testen van spieren wordt er gekeken welke spieren betrokken zijn bij je klacht. Wat de oorspronkelijke oorzaak van deze klacht en hoe kun je deze problemen in de toekomst voorkomen.

Heeft u een vraag?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op.