Wat is Triggerpoint Therapie?

Wat is Triggerpoint Therapie

Oorzaken van pijn
Pijn kan dus een biologische, psychische of sociale oorsprong hebben. Als we kijken vanuit de visie van centrale en perifere sensitisatie (ontstaat de pijn in de hersenen dan is het centrale sensitisatie of ontstaat de pijn elders in het lichaam dan is het perifere sensitisatie). Er zijn wetenschappers die de oorzaak in de hersenen zoeken, bij gebrek aan een aanwijsbare lichamelijke oorzaak . Vanuit de triggerpoint-hypothese kunnen we stellen dat triggerpoints de aanjagers kunnen zijn van klachten in het perifere deel. De prikkel start dan dus wel degelijk daar waar er een oorzaak is (bij een triggerpoint is er plaatselijk ischemie (zuurstoftekort) en afvalstoffen ophoping die voor de prikkel zorgen). Helaas is de kennis over triggerpoints bij veel artsen, behandelaars en onderzoekers nog onvoldoende aanwezig en dan wordt er al snel naar een oorzaak gezocht in het psychosociale deel van de mens. We moeten dus onderzoeken of triggerpoints verantwoordelijk kunnen zijn voor de klacht.

Hanneke is al ruim een jaar mijn vaste Triggerpoint therapeut. Ze heeft mij ontzettend geholpen bij mijn chronische RSI klachten. Daarnaast heeft ze mij goede handvatten gegeven om thuis mezelf te behandelen, wat ik iedere dag doe. Hanneke is ervaringsdeskundige, wat mij een vertrouwd gevoel geeft. Ze neemt mijn klachten serieus en weet precies waar ik het over heb en wat ik ermee kan doen. Niet alleen op lichamelijk, maar ook op mentaal vlak! Daarnaast is ze breed onderlegd, eerlijk, rustig en een luisterend oor. Voorlopig blijft ze mijn therapeut nog wel even!

Brenda

Plan hier direct een afspraak in:

U krijgt een bevestiging per mail toegestuurd, maar u kunt natuurlijk ook even bellen voor een afspraak, 06-47578566
De praktijk is gevestigd in Bussum.

Reserveer hier

Tel: 06-47578566
E-mail: welkom(AT)triggertouch.nl

In deze online pijngids kun je zoeken welke spieren welke klachten veroorzaken

triggerpoint

Hier zie je het uitstralings gebied van de psoas. Een spier die diep in de buik ligt en klachten kan veroorzaken in de rug, buik, bovenbeen en helemaal tot in de knie.

triggerpoint

Dit is de kleine bilspier die een uitstralings gebied kan hebben die lijkt op hernia en ischias klachten. Dus als er geen hernis gevonden is kan deze spier de boosdoener zijn.

triggerpoint

Hier zie je het uitstralings gebied van de slaapbeenspier, deze spier kan betrokken zijn bij tinnitus en oorsuizen. Maar zoals je ziet ook pijn in de kaak en de tanden en kiezen.

Heeft u een vraag?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Contact